Uusi brändiväri, raikkaampi ilme

lauantai 22. toukokuuta 2021

Oletko koskaan tutustunut väriteoriaan tai värien merkitykseen? Myönnettäköön, että kun Päijätmedia-yhteisö alunperin perustettiin vuonna 2019, violetti valikoitui brändiväriksi hyvin satunnaisella otteella. Valinta piti tehdä nopeasti ja väri sopi siihen hetkeen hyvin. Sittemmin olen tutustunut väreihin erityisesti brändäyksen ja mielikuvien näkökulmasta. Koska violetin usein ajatellaan kuvastavan luovuutta, se tuntui sopivalta väriltä pitää yhteisön kasvaessa.


Ajan kanssa väri syveni entisestään ja alkoi jo lähennellä hieman mustaa. Yleensä tunnen oloni kotoisaksi tummien värien kanssa, mutta tämä kyseinen violetti alkoi lopulta ahdistaa. Se sai aikaan luovan tukoksen ja tuntui, että koko yhteisö on jumissa. Kyllä, värin takia. Värit vaikuttavat meihin yllättävän paljon - toisiin voimakkaammin kuin toisiin. Niillä voidaan vaikuttaa mm. ihmisen mielialaan, tunteisiin ja jopa käytökseen.

Lopulta tulin siihen tulokseen, että yhteisömme tarvitsee brändivärikseen jotain raikkaampaa ja kevyempää. Kesän lähestyessä vaaleampi väri tuntui muutenkin luonnolliselta vaihtoehdolta. Loin yhteisön käyttöön ihan uuden värin - edelleen violetti, mutta nyt paljon vaaleammassa sävyssä. Uusi laventelin sävy on rauhallinen ja lempeä ja ennen kaikkea säteilee inspiraatiota.


Yhteisössämme on monta todella osaavaa ja inspiroivaa vaikuttajaa. Minulle on yhteisön perustajana tärkeää, että heidät yhteen kokoava alusta on visuaalisesti ja teknisesti toimiva ja miellyttävä. Siksi myös nettisivumme saivat uuden, yksinkertaisemman ilmeen.


Oletko sinä koskaan törmännyt epämiellyttäviin väreihin? Mietitkö ylipäätään värien merkityksiä?


Kirjoittaja: Johanna Huuhtanen

Kommentit