Päijätmedia pukeutuu pinkkiin

sunnuntai 25. lokakuuta 2020
Kuten moni tietää, lokakuu on Roosa nauha -kampanjan pääasiallinen kuukausi. Vuodesta 2020 lähtien Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimustyötä. Keräyksen painopisteenä on syöpien voittamiseksi tehtävä työ, mutta varoja ohjataan myös potilaille ja omaisille tarjottavaan neuvontaan.


Keräyksen teema on tänä vuonna periytyvyys. Itse syöpä ei periydy, mutta alttius sairastumiseen voi periytyä. Suomalaisten geeniperimä ja kansantaudit ovat erilaisia kuin kenelläkään muulla maailmassa, joten on tärkeää tukea nimenomaan kotimaista syöpätutkimusta. 

Myös Päijätmedia pukeutuu pinkkiin lokakuun loppuun asti, eli sosiaalisen median kanavissamme näkyy pinkki logo tavallisen liilan sijaan. Tempauksen tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä Roosa nauha -keräyksen tärkeydestä ja siitä, että jokainen voi osallistua omalla panoksellaan keräykseen. Yksikään lahjoitus ei ole liian pieni.


Syöpä koskettaa valitettavan monia meistä jossain vaiheessa elämäämme. Se voi osua omalle kohdalle tai se voi tulla perheenjäsenelle, ystävälle, työkaverille tai naapurille. Allekirjoittaneen elämän se mullisti 12-vuotiaana, kun isä menehtyi vaikeaan syöpään, johon ei siihen aikaan ollut riittävää hoitoa. Kenenkään ei pitäisi joutua elämään pelossa, mutta toisaalta tiedämme kaikki, että elämä voi aina yllättää. Siksi haluamme tukea yhteisön voimin syöpätutkimusta. 


Perustimme Päijätmedian nimissä oman keräyksen, jossa kerätyt rahat menevät suoraan Syöpäsäätiölle kotimaisen syöpätutkimuksen tukemiseen. Keräys on voimassa vuoden 2020 loppuun asti ja pääset lahjoittamaan siihen tästä linkistä. Muistathan, että voit lahjoittaa täysin oman mahdollisuutesi mukaan. Jokainen euro merkitsee ja auttaa tukemaan syöpätutkimusta!

Kirjoittaja: Johanna Huuhtanen

Lähde: Syöpäsäätiön Roosa nauha -sivusto

Kommentit